Isle of Skye, Schotland.

Zoals in de vorige blog te lezen was ben ik totaal verliefd geworden op the Isle of Skye, en het was letterlijk liefde op het eerste gezicht. Zodra we de brug over staken voelde het goed, en wist ik dat ik hier wilde blijven. Helaas wist ik ook heel erg goed dat we maar een aantal dagen hier konden blijven dus hebben we besloten er het aller meeste uit te kunnen halen wat we konden in 4 dagen.

Vanuit onze campsite, waar we overigens een geweldig uitzicht hadden over zee, zijn we vertrokken richting Glenbrittle voor een wandeling langs de Fairy pools trail. Een flinke route met volop watervallen en mooi uitzicht. 

Wij kunnen echt genieten van de natuur, en de geweldige kracht die er achter kan zitten. Wanneer het water langs je af naar beneden raast en tegen de rotsen klettert is dat echt wel iets bijzonders om te ervaren. We proberen ook wel om zoveel mogelijk watervallen te bezoeken.

Wel een min punt bij de Fairy pool is het parkeren, er is geen parkeer gelegenheid en zult de auto of camper ergens langs de weg moeten parkeren. Daarbij is de weg ook nog erg smal dus is het allemaal niet ideaal.

Voor ons was dit het enige min puntje, maar ach het is ook wel fijn dat er geen parkeer terrein word aan gelegd bij zo’n mooi stuk natuur.

Oh, en vergeet geen goede schoenen want die heb je echt nodig hier! Veel rotsen en natte voeten zijn niet uitgesloten.

Als je met de auto of camper door het landschap van het Isle of Skye rijd weet je werkelijk waar niet wat je ziet, de uitzichten zijn zo adembenemend mooi. Op de smalle wegen liggen schapen rustig te slapen en gaan ook niet zo makkelijk aan de kant. De natuur is groen, puur, wild en echt fantastisch.

We hebben ook, ik denk het allerbekendste van Skye bezocht. Het Neist Point, echt op zo goed als elke ansichtkaart in schotland, voornamelijk op Skye ga je deze vuurtoren zien. Het was dan ook enorm druk met toeristen, die net als ons benieuwd waren naar deze vuurtoren.

Van ver af ziet het er geweldig uit, de vuurtoren staat op de punt van een klif met mooie kleuren. Hier is wel parkeer gelegenheid en vanaf daar is het een trap naar beneden, een hele smalle steile trap weliswaar. Maar wel goed te doen. De wandeling naar de vuurtoren is heel erg mooi, het is niet een hele lange wandeling maar door de vele stops voor foto’s te maken waren we toch een goede paar uur zoet met deze uitstap.

Van dichtbij zou de vuurtoren wel een likje verf kunnen gebruiken haha, maar dat is ook het enige de uitzichten zijn ook hier weer waanzinnig.

Dun Fiadhairt trail, een wandeling waarbij er bijna 100% kans is op het zien van zeehonden. Raad eens wat wij hebben gezien, vanalles maar toch echt geen zeehonden. Ook dit is weer een leuke wandeling, voor op een avond bijvoorbeeld. Helaas hebben wij geen zeehonden gezien of zijn we gewoon verkeerd gelopen want er is totaal geen pad wat je kunt volgen.

En staat een route op internet, en die geeft aan dat je bij die steen of die rots links/rechts moet, nou grote kans dat we gewoon de verkeerde steen hebben gekozen om links of rechts te gaan. Wel wederom hele mooie uitzichten, goed weer en gezonde beweging!

We hebben op het Isle of Skye vooral heel veel genoten van de natuur, iets wat hier wel zo mooi is. Verder kun je er heerlijk eten, gezellige pubs bezoeken en overnachten op locaties waar je alleen van kunt dromen.

Wij hebben heel veel geluk gehad met het weer, alleen onze laatste dag was er echt een flinke storm en hebben we niet heel erg veel meer kunnen doen dan bord spelletjes spelen in onze camper. Maar we mogen zeker niet klagen met maar 1 dag slecht weer.

Wij zullen hier zeker nog eens terug komen, en als je het ons vraagt is 4 dagen echt veel te kort!! Je kunt je hier makkelijk 10 a 14 dagen vermaken, zonder je zelf te vervelen.

3 reacties op ‘Isle of Skye, Schotland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s