Stranden in Engeland

Tijdens onze road trip door Engeland en Schotland hebben we een aantal leuke stranden bezocht. Als je aan Engeland denkt zul je niet meteen een strand vakantie in beelden. Dat is ook niet perse het geval maar er zijn hele mooie stranden in Engeland die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. We hebben een aantal van onze favorieten gekozen om hier verder toe te lichten.

Scarborough

Scarborough is een gezellige stad aan het strand, je kunt hier heerlijk eten en drinken op de boulevard en als het lekker weer is is het echt een heerlijk strand om aan zee te liggen.

Ook heb je in de stad een kasteel, Scarborough Castle, het kasteel bevind zich op het schiereiland en als je na een pittige klim het kasteel bereikt heb je uitzicht over de gehele stad! Het is er zo mooi en absoluut de moeite waard! Alleen het uitzicht al doet je de klim vergeten.

Blackpool

Blackpool is een van de bekendere plaatsen in Engeland, maar ook hier vindt je een heel erg mooi strand.

Blackpool is wel het gezelligste strand wat wij hebben bezocht en er is echt enorm veel te doen in en rondom Blackpool.

Op de pier van Blackpool staat een kermis, en er is een pretpark in de stad. Voor jong en oud is er van alles te doen want aan pubs en restaurants is ook zeker geen tekort hier. Ook wanneer het weer wat minder is kun je hier alsnog heerlijk vertoeven, misschien niet op het strand liggen maar zeker wel genieten van al het vertier dat Blackpool te bieden heeft. In Blackpool vindt je natuurlijk ook de Skybars zoals je verwacht, een heeft er zelfs een glazen vloer! Dood eng als je het mij vraagt. Ook is er een Madame Tussauds en een Blackpool dungeon voor de waaghalzen.

Brighton

Brighton is leuk om te combineren met de eerste en/of laatste dag. Het was hier ontzettend rustig wat wij heerlijk vonden net voordat we weer de ferry op moesten en naar huis gingen. Het is wel een kiezel strand in plaats van zand strand maar als je dit weet en er rekening mee houd hoeft dit zeker geen rede te zijn om niet te gaan.

In Brighton kun je ook heerlijk shoppen en het bevat vele mooie victoriaanse gebouwen. Ook dit is weer een leuke stad voor een dag strand te combineren met de Engelse gezelligheid.

Conclusie, ook in Engeland kun je echt genieten aan het strand. Je hoeft helemaal niet ver te reizen voor leuke en mooie stranden. Het grootste voordeel is dat er rondom de stranden ook nog zo veel andere leuke dingen te doen zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s