Lapland

Onze fantastische Lapland ervaring in één week.

Wat naar onze mening Lapland het beste omschrijft is Magisch. Want Lapland is net een sprookje waar je binnenloopt. Het is het winterse plaatste uit de reisbrochures, prachtige natuur en een fijne mentaliteit. Wij zijn in ieder geval verliefd geworden op dit winterse sprookje genaamd Lapland.

Wij hebben het Finse gedeelte van Lapland bezocht, zoals je misschien al weet bevindt Lapland zich in noord Scandinavië en is uitgestrekt over verschillende landen. Ook is er een grote kans om het noorderlicht te zien. Mocht je je nog steeds afvragen of een reis naar Lapland de moeite waard is? Ja, dat is het zeer zeker! 

Hoe hebben wij onze reis georganiseerd?
Wij hebben onze reis geboekt via Kras reizen en hebben een reis gekozen met veel excursies, een zogenoemde pakketreis. Waarom? Wij vonden het makkelijk, en fijn om alles gepland te hebben omdat we maar één week de tijd hadden om dit mooie Lapland te ontdekken. Onze reis begon vanaf Schiphol met een rechtstreekse vlucht naar Kittala. In totaal duurde deze vlucht 3 uur. Vanaf het vliegveld zijn we met de transfer naar Hetta gebracht, we hebben 2 uurtjes in de bus gezeten voordat we bij ons hotel waren.

De excursies die wij hebben gedaan…
We hebben tijdens onze reis verschillende maar – zeer bijzondere – excursies gedaan, waaronder een husky tocht, tochten met de sneeuwscooter, een wandeling met sneeuwschoenen en een rendierfarm bezoeken. Als je meer over deze excursies wilt weten lees dan snel onze andere blogs over Lapland!

Wat onze favoriete excursie was?
Zonder twijfel was onze favoriete excursie de sledehondentocht. We hebben deze zelfs  twee keer gedaan, een keer zat inbegrepen in het pakket een extra lange tocht hebben wij een paar dagen later gedaan. Mocht je de kant krijgen om een lange tocht te maken is dit zeker een aanrader!!

En je vraagt je vast af, hoe zit dat dan met de kou?
Het is in de wintermaanden maar beperkt licht in Lapland, hierdoor zul je vaker dingen in het donker moeten ondernemen. Wij vonden dit juist extra sfeer geven aan het geheel. Maar dit brengt natuurlijk ook extra kou met zich mee, een lekker warm zonnetje zit er niet in haha. Temperaturen tussen de -15 en -30 zijn in de winter periode heel normaal in Lapland. Het kan zelfs nog kouden aanvoelen door een flinke wind of wanneer er sneeuw valt. Met de juiste kleding en schoenen hoef je het zeker niet koud te hebben!

Het budget.
Lapland is geen low-budget reis, maar het hoeft ook niet heel erg duur te worden. We hebben een blog geschreven over onze gemaakte kosten zodat je een indicatie hebt wat te verwachten. Veel dingen zijn vergelijkbaar qua prijs met Nederland. Alcoholische dranken en rookwaren zijn wel stukken duurder dan in Nederland, dit kun je dan ook beter mee nemen van thuis af.
Wij hebben gekozen voor een pakketreis, dit is de reis, overnachtingen, halfpension en verschillende excursies hierdoor wisten wij op voorhand al dat de grootste kostenposten betaald zouden zijn. Al met al viel het ons reuze mee.

Wanneer is de beste reisperiode?
December tot en met April is de beste reisperiode wanneer je gaat voor het magische witte sprookje. Ook in deze periode is er een aanzienlijke kans om het noorderlicht te kunnen zien. December en Januari zijn wel korter qua uren daglicht dan bijvoorbeeld Februari en Maart.

Ben jij net zo enthousiast geworden over Lapland als dat wij zijn? Laat het ons dan zeker weten! Kijk ook vooral naar onze overige blogs over Lapland om zo een volledig beeld te krijgen van deze ultieme droombestemming!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s