Paklijst Lapland.

Wat neem je mee en wat kun je (beter) thuislaten.

Wat neem ik mee naar Lapland en hoe overleef ik de kou? Dit is iets wat ik mezelf vaak afvroeg. Niels is jaren op wintersport gegaan en heeft hierdoor al meer ervaring met de koude winterse sferen. Voor mij is dit de eerste keer dat ik een wintervakantie heb geboekt. Hoe ik mijn koffer heb ingepakt en wat je zeker niet mag vergeten, vind je terug in de paklijst hieronder.

Normaal reizen Niels en ik met onze backpack, dat betekent dat we alles zo licht en minimaal mogelijk meenemen. Tijdens deze reis was ik me er bewust van dat dit onmogelijk was. Wij hebben een reis geboekt van acht dagen (zondag tot en met zondag) en de voorspelde temperaturen zijn tussen de -10 en -20 graden Celsius. Dus, nog niet eens zo extreem koud als dat ze hier in Lapland gewend zijn.

Niels en ik hebben beide een grote koffer en er is 20 kg bagage per persoon toegestaan tijdens onze vlucht. We beginnen met alles klaar te leggen, zodat we het nog eens kunnen checken voordat we het daadwerkelijk inpakken.

Hieronder zie je onze paklijst.

De aantallen zijn natuurlijk heel erg persoonlijk en afhankelijk van hoe lang je gaat. Houd er wel rekening mee dat het elke dag extreem koud kan zijn en dat naar de overkant van de straat lopen in je jeans eigenlijk al veel te koud is. Gelukkig kun je in Lapland overal in outdoor kleding heen, dit doet namelijk iedereen!

 • Ondergoed
 • Skisokken/wollensokken
 • Thermobroek
 • Thermoshirt
 • Skipulli (fleece of thermo)
 • Fleecevest
 • Skibroek
 • Ski-jas
 • Jeans
 • Hoodie/ normaal T-shirt
 • Slaapkleding/ sloffen
 • Badkleding (indien sauna en/of zwembad aanwezig)
 • Badslippers
 • Fleece ‘bivak’muts
 • Gewone muts
 • Handschoenen
 • Dikke wanten
 • Sjaal/ kol
 • Snowboots
 • Voetwarmers
 • Handwarmers

Wat kun je thuislaten?

Je normale kleding kun je eigenlijk prima thuislaten. Persoonlijk heb ik dit enkel tijdens de vlucht aan gehad. Wel vond ik het fijn om een jeans onder mijn skibroek aan te hebben, omdat ik het altijd koud heb en dit net een beetje extra warmte geeft. Of dit nodig is? Als je het Niels vraagt niet. Ook tijdens het eten of een uitstapje richting het dorp hebben wij altijd onze outdoor kleding aangehad, zoals iedereen in Lapland. Dus neem vooral warme outdoor kleding mee. Ook qua schoenen zijn snowboots het enige wat je nodig hebt.

Wat hadden wij nog meer ingepakt, of is handig om mee te nemen?

 • Spelletjes
 • Toiletspullen
 • Gezichtscrème NIET op waterbasis
 • Lippenbalsem of Vaseline
 • Goede bodylotion
 • Handcrème
 • E-reader of een boek
 • Alcoholhoudende dranken/ rookwaren, want zijn erg duur in Lapland
 • Oploskoffie en thee, mocht dit niet aanwezig zijn op de kamer
 • Camera
 • GoPro
 • Statief
 • Stabilisator Gimbal voor de GoPro
 • Extra batterijen voor de camera/ GoPro
 • Hoofdlampje

Zelf zijn wij voor advies over de gezichtscrème naar een van de betere drogisterijen geweest om ons te laten adviseren. We hebben in Lapland zelf nog een pot Vaseline gekocht voor ’s nachts extra aan te brengen.

Hopelijk kun je met onze inpak tips je koffer zonder al teveel stress inpakken. Oh, en over de gewichten van onze koffers? Niels had 16 kg in zijn koffer in ik had 17,5kg in mijn koffer. Op de meeste vluchten naar Lapland mag je 20kg ruimbagage mee nemen dus dat is meer dan voldoende om alle winterkleding mee te kunnen nemen. Vergeet niet tijdens de vlucht een extra trui of vest mee te nemen voor wanneer je aankomt in Lapland, je zult het nodig hebben.

Ben jij net zo enthousiast geworden over Lapland als dat wij zijn, of het je tips voor ons? Laat het ons dan zeker weten in een reactie of via onze Instagram “Always Stay Wanderlust”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s